Zeytinyağlı bakla yemeğinin tanımı, nasıl yapılır?
Zeytinyağlı bakla yemeğinin tanımı bakla ile yapılan yemektir. Bakla, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan bir sebzedir. Kışın ekilir ve ilkbaharda hasat edilir. bakla; Bitkisel protein, demir ve kalsiyum mineralleri açısından oldukça zengin bir besindir. Ayrıca A, B, B2 ve C vitaminlerini de içerir.
Baklanın tezgahta durma süresi diğer sebzelere göre daha kısadır. Bu nedenle taze iken çıkarılıp ayrıştırılarak dondurucuda muhafaza edilir. Baklayı doğrudan taze baklada kullanabilirsiniz. Dondurucudan çıkaracaksanız önceden on dakika kadar kaynatmalısınız.
Bakla ile ana yemekten mezeye kadar farklı tarifler hazırlanabiliyor. Zeytinyağlı bakla yemeği tanımı, hafifliği ve lezzeti nedeniyle oldukça fazla tercih edilmektedir. Zeytinyağlı bakla yemeğinin tanımı taze veya dondurulmuş bakla ile yapılan yemektir.
ZEYTİNYAĞLI FLUSH YEMEĞİNİN TANIMI KAÇ KALORİDİR?
Bir porsiyon zeytinyağlı bakla tanımı yaklaşık olarak 178,42 kaloriye denk gelmektedir.
İşte hem hafif hem sağlıklı zeytinyağlı bakla tarifi…
ZEYTİNYAĞLI FLUSH YEMEK TARİFİ
4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Zeytinyağlı bakla tarifi için malzemeler;
- 1 (150 gram) soğan,
- 400 gram bakla,
- Yarım çay bardağı (92 gram) zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı (16 gram) domates salçası
- Sıcak su,
- Tuz
Zeytinyağlı bakla yemeği nasıl tanımlanır?
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı koyun.
- Orta ateşte soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Güzel kokulu salçaya baklaları ekleyip on dakika kadar kavurun.
- Ardından üzerini geçecek kadar sıcak su ve damak tadınıza göre tuz ekleyip kapağını kapatın.
- Fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Zeytinyağlı bakla yemeğinin tanımı, servis önerisi;
Zeytinyağlı bakla tarifinin yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Dilerseniz kıyılmış dereotu da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!